srsfeqah.fotopages.com

By: srs feqah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 20-May-2009 05:20 Email | Share | | Bookmark
EARTH HOUR 2009

Assalamualaikum & selamat sejahtera..

TUAI PADI ANTARA MASAK
ESOK JANGAN LAYU-LAYUAN
INTAI KAMI ANTARA NAMPAK
ESOK JANGAN RINDU-RINDUAN

Pantun Melayu yang sangat popular ketika 'acara berpisah', terutama pada penghujung sesuatu acara atau program. Maksud-nya lebih kurang begini: 'Sementara ada depan mata ni, tengok puas-puas, nanti dah duduk jauh-jauh tak payah nak rindu-rindu'.
Tapi, dah duduk jauh beribu batu baru boleh rindu, kan? Kalau ada kat depan mata, setiap hari pun boleh jumpa. Macamane nak rindu?

UPDATE? TIADA?
Dah sampai masa untuk update, tapi korek punya korek jangankan gambar, cerita menarik pun takdo..Apo nak buek..huhu Layaaannn...

EARTH HOUR
Kempen 'Earth Hour' mula diperkenalkan pada tahun 2007 oleh World Wide Fund for Nature (WWF) dalam usaha mengajak penduduk bumi menangani isu Pemanasan Global (Global Warming). Kempen ini telah berlangsung pada 28 Mac 2009, 8.30-9.30 malam. Semua rakyat Malaysia 'diajak' memadamkan lampu dalam tempoh 1 jam tersebut.

Saya & kawan2 tidak ketinggalan menyahut cabaran Earth Hour!!



Iklan Sinar.FM:
"Kita bukan mewarisi bumi daripada orang tua kita, tetapi kita meminjam bumi daripada anak-anak kita"

HAPPY BIRTHDAY ABANG AJIB!! (19 MEI)


Happy Birthday 2 u..
Happy Birthday 2 u..
Happy Birthday 2 Abang Ajib..
Happy Birthday 2 u..

May ALLah bless u..
May all your wishes come true..

SELAMAT HARI GURU (16 Mei)

Selamat Hari Guru kepada semua guru di Malaysia..
Terima kasih cikgu!!



Sambung STUDY!!

Wassalam


Sunday, 10-May-2009 05:10 Email | Share | | Bookmark
HAPPY MOTHERS' DAY

Assalamualaikum & selamat sejahtera..

SELAMAT HARI IBU @ HAPPY MOTHERS' DAY
HAPPY 'MAK' DAY kepada MAK
serta semua Mak/Ibu/Ummi/Mummy/Mama/Bonda/Mother/Cik@Chek/Ma/Mek/Amma/Okusan/Omma di seluruh dunia

We LOVE u MAK!!

Celebrate kt 'rumah baru' Abang Ajib @ Abu Adam Danial

Mak & Ummu (Ummi) Adam Danial; gambar terpaksa di-blur-kn


Adam Danial, Ummi & Abi


VIDEO KLIP LAGU-LAGU IBU

IBU (Filem IBU 1953) oleh Tan Sri P Ramlee

Ibu ibu
Engkaulah ratu hatiku
Bila ku berduka
Engkau hiburkan selalu

Ibu ibu
Engkaulah ratu hatiku
Tempat menyatakan kasih
Wahai ibu

Betapa tidak hanya engkaulah
Yang menyinari hidupku
Sepanjang masa engkau berkorban
Tidak putusnya bagai air lalu

Ibu ibu
Engkaulah ratu hatiku
Tempatku menyerahkan kasih
Wahai ibu



IBU MITHALI oleh Nada Murni


1234 oleh Aris Ariwatan


SELAMAT PENGANTIN BARU SHAHRIN & NURULHUDA
Selamat Pengantin Baru kepada adik k-Azue iaitu Shahrin & Nurulhuda
Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat
Saya & Mak ke kenduri kahwin di Kg Dingkir, Inas, Johol, N9 (sebelah perempuan)



STUDY

Wassalam


Thursday, 30-Apr-2009 04:30 Email | Share | | Bookmark
BUTTERSCOTCH

Assalamualaikum & selamat sejahtera

Dua tiga kucing kucing berlari,
Mana nak sama si kucing belang,
Dua tiga boleh kucari,
Mana nak sama (blank) seorang..

p/s: Jangankan dua tiga, satu pun belum tercari

BUTTERSCOTCH
Garden*a Butterscotch, simply delicious..
1 hari pun boleh habis 1 bungkus daa..



From wikipedia:
Butterscotch is a type of confectionery whose primary ingredients are brown sugar and butter. Other ingredients such as corn syrup, cream, vanilla, and salt are typically part of the recipe also. The ingredients for butterscotch are similar to toffee; the major difference is that the sugar is boiled to the soft crack stage for butterscotch and the hard crack stage for toffee. Butterscotch sauce is often made into a syrup, which is used as a topping for ice cream (particularly sundaes).

STUDY

Wassalam


Monday, 20-Apr-2009 04:20 Email | Share | | Bookmark
PULAU PANGKOR

Assalamualaikum & selamat sejahtera

Pulau Pangkor jauh ke tengah
Bukit 'abseiling' bercabang-cabang
Hancur badan dikandung tanah
Budi yang baik dikenang-kenang

PULAU PANGKOR
Saya ke Pangkor
Ber-aktiviti bukan ber-cuti
Jadual padat foto terhad

Di Jeti Lumut


Pulau Pangkor yang nyaman damai


Jeti Pangkor yang tenang permai


AKTIVITI @ Pangkor

Sepanjang 5 hari 4 malam
Aktiviti dari siang ke malam
Dari suasana cerah hingga ke kelam
Pakaian dari suci bersih hingga ke kepam masam

Pelbagai aktiviti mengambil tempat
Siang malam tak kira penat
Jangankan tidur mahupun berehat
Sampaikan nak duduk pun dah tak sempat

Alahai kejam bunyi-nya
Sebenarnya ber-jungle trekking, abseiling, kayak-ing serta snorkeling
Night camp dan eksplorasi pulau tidak dilupa
Dan yang paling penting sudah tentu ber-shopping

Abseiling


Jungle trekking; 5 flora


Jungle trekking; 5 fauna


p/s: Mohon maaf agak menyepi & terima kasih kepada yang masih sudi ke sini

STUDY

Wassalam


Friday, 10-Apr-2009 06:30 Email | Share | | Bookmark
WISEL

Assalamualaikum & selamat sejahtera..

Alhamdulillah..

Seminggu sudah berlalu..
Dari tika itu..
Setiap hari, ku tertunggu-tunggu..
Bilakah kau akan pergi, dari hidup-ku..
Jiwa ku-terganggu, bila kau mendampingi-ku..
Bila kau meninggalkan-ku, ku-rasa rindu..

by srsfeqah 100409

ewahh..

WISEL
Wisel (BI: whistle)

Menurut Wikipedia:
"A whistle or call is a simple aerophone, an instrument which produces sound from a stream of forced air. It may be mouth-operated, or powered by air pressure, steam, or other means. Whistles vary in size from a small slide whistle or nose flute type to a large multi-piped church organ."



Antara kegunaan wisel:
-dalam pertandingan sukan (cth bola sepak, bola jaring dll)
-amaran (polis guna di jalan raya)
-isyarat minta tolong jika ada orang kacau
-halau monyet/anjing/orang

Apa lagi ek kegunaan wisel??

Just a quick update..adios..

Wassalam..


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net