srsfeqah.fotopages.com

By: srs feqah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 30-Sep-2009 09:30 Email | Share | | Bookmark
JUADAH RAMADHAN

Assalamualaikum & selamat sejahtera

PELIK TAPI BENAR
Ramai yang boleh melakukan ibadah PUASA dengan baik WALAUPUN memakan masa sehingga 13 jam, TETAPI tidak mampu menunaikan SOLAT FARDHU yang hanya memerlukan kurang 10 minit untuk didirikan. Semoga kita sentiasa mendapat hidayah Allah..

SELAMAT BERAYA kepada semua (masih ada mood raya)

JUADAH RAMADHAN
Ramadhan tahun ni 'kurang umphh'. Malas sungguh nak masak Cuma sekali sekala sahaja masak sendiri, yang selebihnya 'lu pikir sendiri lor' Ini sebahagian koleksi juadah Ramadhan yang sempat dirakamkan

Kuih paling teramat sangat sungguh favouritest nian; KUIH GELANG @ KERIA


Simple but marvelous; SAMBA IKAN BILIH POTAI


KELOPONG @ ONDE-ONDE @ BUAH MELAKA


Menu Barat pun ado; FETTUCCINE BOLOGNESE resipi sendiri


Sebenarnya teringin sangat nak makan SPAGHETTI BOLOGNESE, tapi takde rezeki; kebetulan masa tu spaghetti jenama yang halal dah habis. Fettuccine pon, fettuccine la..Layaaannn Selain spaghetti, ada 2 jenama coklat yang suka sangat makan, tapi rupa-rupanya takde logo halal, so bye bye Snick**s & Ma**

Cadang nak upload gambar juadah Syawal jugak, tapi photobucket pe cer? kan Adam Danial?



Wassalam


Tuesday, 15-Sep-2009 09:15 Email | Share | | Bookmark
SALAM AIDILFITRI

Assalamualaikum & selamat sejahtera

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
Mohon Maaf Salah & Silap


Kad Raya daripada saya untuk anda semua

Idea asal: Anggerik Rimba

Kad Raya daripada sahabat cyber

Pidah adikku


k-azue


BTB


p/s: Saya dilanda ke-bz-an sehingga bulan 11, mungkin juga 'melarat' ke penghujung bulan 12

Wassalam


Saturday, 22-Aug-2009 08:22 Email | Share | | Bookmark
SALAM RAMADHAN 1430H

Assalamualaikum & selamat sejahtera

RAMADHAN AL MUBARAK

Allah swt berfirman di dalam Al-Qur'an :

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ
"Wahai orang-orang yang beriman, diwajibkan atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan atas orang-orang sebelum kamu agar kamu bertakwa." (Al-Baqarah : 183)

SELAMAT MENGIMARAHKAN RAMADHAN AL MUBARAK

Selamat menunaikan ibadah puasa
Selamat bersahur
Selamat berbuka puasa
Selamat bersolat tarawih
Selamat bertadarus
Selamat melipatgandakan amal ibadah
Selamat mengimarahkan Ramadhan Al Mubarak

buah kurma




HAPPY BIRTHDAY OGOS

1 Ogos : En Hasri; suami k-rinna (kwn JOHOL-FP), Husni (kwn sek men)
2 Ogos : k-Lieya Latif (kwn FP)
3 Ogos : k-Ina (kwn UM)
5 Ogos : Papa Mia-Mija; suami k-Lieya Latif (kwn FP)
6 Ogos : FEQAH, Huda Yusof (kwn sek ren), Awal Ashari (selebriti??)
7 Ogos : Zahirul; anak nhalilah (kawan FP)
8 Ogos : k-norae (senior sek men)
9 Ogos : k-aida (senior sek men)
10 Ogos : k-Ilah (x-housemate), Nannoor (kwn sek men)
11 Ogos : Diana Jamil (kwn sek ren)
12 Ogos : Hidayah (housemate)
15 Ogos : Amoi Azni (kwn sek ren)
17 Ogos : k-Fazzarinna (kwn se-JOHOL+kwn FP), Siti Khadijah (kwn sek ren)
18 Ogos : PIDAH adikku
20 Ogos : k-rinzura (kwn FP)
23 Ogos : Dini; anak k-MaDiHa ( kawan FP)
26 Ogos : Wan Induk Amah (nenek saudara)
27 Ogos : k-Dilla (kakak ipar)
28 Ogos : ABAH, Q (kwn UM)
29 Ogos : ciklinn (kwn FP) & k-masriyah (kawan FP)
31 Ogos : Husna (kwn sek men), k-Eta (x-housemate) anak k-Tun boxhousestudio; E-one?? (kwn FP)

Mungkin ada ramai lagi..

SELAMAT HARI LAHIR kepada semua yang menyambut hari lahir pada bulan Ogos. Semoga kita semua sentisa mendapat hidayah & rahmat daripada Allah dan semoga beroleh kejayaan dunia & akhirat, juga semoga panjang umur serta murah rezeki..

Dalam family; 4 orang sambut birthday bulan Ogos; saya 6hb, PIDAH 18hb, kakak ipar 27hb & ABAH 28hb

Wassalam


Thursday, 6-Aug-2009 11:37 Email | Share | | Bookmark
HAPPY BIRTHDAY

Assalamualaikum & selamat sejahtera..

Mohon maaf ter-menyepi
Internet tiada, hidup memang sunyi..

HAPPY BIRTHDAY
May Allah bless me..
May all my wishes come true

Terima kasih kepada semua yang sudi mengingati


sory, xde gambar baru daa..

Info

6 Ogos 2009M = 15 Syaaban 1429H (Nisfu Syaaban; puasa sunat)

Menurut Ustazah Bahiyah dalam Rancangan Semanis Kurma di TV9 pada 7 Ogos 2009, adalah sangat baik sekiranya berpuasa pada hari ulang tahun kelahiran serta memperbanyakkan doa pada hari tersebut. Mudah-mudahan doa tersebut dimakbulkan Allah. Amin..

Mohon Pertolongan
Kepada sesiapa yang menggunakan Celcom Broadband, harap boleh memberikan idea & pendapat tentang pemilihan brand Celcom Broadband yang sesuai lagi best..Harap maklum & terima kasih

Wassalam


Monday, 20-Jul-2009 07:20 Email | Share | | Bookmark
ASAM GELUGOR vs ASAM KEPING

Assalamualaikum & selamat sejahtera..

IKAN DI LAUT ASAM DI DARAT, DALAM PERIUK BERTEMU JUA

versi asal

Ayam disabung jantan dipaut,
Jika ditambat kalah laganya,
Asam di darat ikan di laut,
Dalam belanga bertemu jua.

Maksudnya kalau dah ada jodoh tu tidak ke mana, tak kiralah betapa jauh terpisah dan tidak kisahlah dari benua walau ceruk mana sekalipun. Tapi kena berhati-hati dalam memilih pasangan. Takut tersalah pilih nanti, see you in court!! huhu

ASAM GELUGOR vs ASAM KEPING

Terima kasih kepada yang telah sudi meneka. Ternyata ramai yang mengenali buah asam gelugor atau nama saintifiknya Garcinia atroviridis Griff ex T. Anders. Asam gelugor dikeringkan untuk menjadi asam keping. Mak saya rajin membuat asam keping untuk kegunaan sendiri

buah asam gelugor


asam gelugor lagi


buah yang telah dihiris (keratan rentas; cross section)


siap untuk dikeringkan (keratan memanjang; longitudinal section)


asam keping in the making


asam keping


asam koping


Wassalam


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net