srsfeqah.fotopages.com

By: srs feqah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 18-Dec-2007 12:18 Email | Share | Bookmark
ROTI oh ROTI

roti-sardin-telur
roti-scramble egg-coleslaw
roti bakar-butter-kaya
Masa muda2 dulu (skrg pn muda lagi..) dan semasa di Johol, selalu makan ‘heavy breakfast’; nasi lemak/nasi goreng/pulut/roti canai..tp di KL ni, breakfast cuma makan 2 keping roti je ..kadang2 makan nasi goreng; itu dah dikira sebagai ‘brunch’; breakfast+lunch..

roti memories
dulu masa sekolah menengah (asrama), ‘d’ most popular+glamour+regular breakfast’ ialah roti..roti dihidangkn secara ‘set’; dgn ‘scramble egg’ & jem strawberi atau ‘scramble egg’ dgn kaya atau kari ayam/daging (yg mmg pekat x hengat)..selain roti, telur separuh masak pn ada jugak..
so ada mcm2 ‘pe’el’(fi’il)/kelakuan/ragam/cara/idea org mkn roti..ada yg mkn biasa2 je (normal)..ada yg makan campurkn telur dgn jem atau telur dgn kaya dlm sekeping roti dan ada jugak yg makan roti cicah/cecah telur separuh masak yg dh dihancurkn; siap tambah kicap lagi..mcm2 ‘style’; ikut selera+kreativiti+idea masing2..biasanya setiap pinggan ada 4 keping roti..kadang2 habis, kadang2 terpaksa bg kat kawan2..roti pulak xde ‘brand’ + x glamour..(ya Allah..rezeki ni..)
tp masa kitorg SPM, sekolah bekalkn roti ‘berjenama’..so, kalau x abis, siap boleh ‘tapau’ bawak balik dorm lg..memang study sambil ‘melantak’, ke ‘melantak’ sambil study tah..finally, by d’end of SPM, badan pn ter-‘mengembang’ laks..hehe..


SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
mohon maaf salah & silap
berhati-hati di jalan raya..anda mampu mengubahnya


Quote:
ummirafeeq** sama la kita, bekalan roti sentiasa ada..roti pita pn best jg ye..
ibu chempaka** roti mmg sesuai sgt jd alas perut semasa lapar..
tariqzaidanirah** waahh..diorang ni x boring ek mkn roti..
Faryna** 'part' roti+marjerin+gula tu x hengat laks..
Nur** butter dorina je yg leh terima, yg lain x minat..re: johol & melekai hujan jg, tp x lebat..
ummirafeeq** Salam Aidiladha
Hajar** Salam Aidiladha
Cinta Dhinas Azraaei** slmt blk kg..'tapau'kn le d' best kopi in d' world tu..re: shut down 4eva ke? aiseh..
kamalina** betul ckp iklan tuh..makan camtu pon sodap..Salam Aidiladha..
Ouled Kenitra** Salam Aidiladha..re: merahnya panah itu..
MaDiHa** anak2 k.MaDiHa ni x minat roti 'versi manis'..Salam Aidiladha..
lieya_latif** nyum nyum..hehe..
MaDiHa** re: haha..best ade adik5 nih..
eixora** ..
jeff** simple tp kenyang..
suargh** roti; all time favourite..
Nur** namo'Eh pn sekampung..
masriyah** Salam Aidiladha
++ FarEast** try roti sardin celup telur..pn best gaks..
Ouled Kenitra** i'ALlah, sy pn nk wat entry korban jg..
tariqzaidanirah** kitorg 'korbankan' ayam je thn nih..
Ana** roti mmg 'wajib' ada ye kak..
Kak Leen** roti bakar simple jek..




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net