srsfeqah.fotopages.com

By: srs feqah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 15-Feb-2008 02:15 Email | Share | Bookmark
AISKRIM GORENG, Majalah, Resipi, Award & Dedication

 
 
 
 
 
 
Aiskrim Goreng

Saya mula mengetahui kewujudan aiskrim goreng sejak 9 tahun lepas. Bagi saya yang amat meminati aiskrim, saya sangat tertarik dengan keunikan aiskrim goreng; aiskrim tapi bergoreng. Justeru saya gemar mendapatkan aiskrim goreng apabila berkunjung ke Pasar Malam Pantai Dalam atau Pasar Malam Seksyen 17 PJ. Aiskrim goreng boleh didapati dalam pelbagai perasa; coklat, vanilla, pelangi, strawberi, rasberi, larva, neapolitan & jagung. Seketul aiskrim goreng berharga RM1.80.

Majalah
Baru-baru ini, saya mewakili JOHOL-ian amat berbangga kerana Apam Pisang Daun Rambai@Apam Johol terselit sebagai cover dalam majalah khas Resipi Fotopages; hasil cetusan idea Abah Along..Semoga impian Abah Along untuk menjadi tokeh majalah termakbul..insya-ALlah..amin..amin..

untuk koleksi cerita2 yg menarik, sila klik http://syazhar.fotopages.com/

Resipi
Keseronokan JOHOL-ian semakin berganda apabila Apam Pisang Daun Rambai mula menembusi Johol; sekaligus membuat penampilan sulung di beberapa lokasi di dunia; bukan setakat peringkat nasional, malah dah sampai ke peringkat international..hehe..Saya berbesar hati ingin berkongsi Apam Pisang yang dihasilkan oleh mereka yang telah mencuba resipi ini untuk panduan & rujukan kita bersama..Terima kasih kerana sudi mencuba; mesti Puan Husni a.k.a my Mak bangga..tq tq..Antara yang telah mencuba ialah;
k-Jie Jie http://juariahhjyunus.fotopages.com/?entry=1420819
k-MaDiHa http://mamawandiha.fotopages.com/?entry=1431108
umi-kal http://umi-kal.fotopages.com/?entry=1433563



Selain itu, baru2 ini resipi+gambar Puding Karamel & Kek Batik telah muncul di blog k-Noraini Zakaria
http://resipinoraini.blogspot.com/2008/02/puding-karamel-feqah.html
http://resipinoraini.blogspot.com/2008/02/puding-batik-biskut-marie.html
Tersegan saya sekejap sebab resipi2 tersebut very d’simplest jika nak dibandingkan dengan resipi2 lain empunya blog; apatah lagi chef2 FP kita; MamaFami, k-Nur, k-MaDiHa, k-Jie Jie, umi-kal, k-Ana, k-Hajar, k-Leen, k-Lee Lin, k-masriyah, k-kamalina, k-Daalia, k-ida, k-lynnhassan, k-zatidhati, k-yart@hellikonia, mak lang, ulampegaga, k-tun@boxhousestudio, k-Sabrina, k-cek de sam, k-roylazim, mamasya, k-rus, k-rinnchan dan ramai lagi..

Award
Last but not least, alhamduliLLah seronok sangat dapat award..Terima kasih kepada k-MaDiHa kerana sudi menganugerahkan award ni. Semoga ikatan silaturrahim antara kita kekal terjalin..insya-Allah..tq tq


Award ini saya kongsi dengan semua FP-mates..
Menawan biar hati
Mengota biar jitu
Berkawan biar infiniti
Bercinta biar satu

srsfeqah 2008

Dedication
Lewat petang ni tadi sebelum off pc, saya sempat menjenguk FP. Alih-alih tok janggut bagitau ada special dedication untuk saya di FP tok janggut. Apalagi saya terus ke FP tok janggut & taraaaa..


terharu..hehe..timo kasih tok..timo kasih..banggo nih..tq tq..kombang kompih idong nih..hehe..
untuk lihat lebih banyak editing foto2 yang menarik lagi fresh, sila klik http://tokjanggut1961.fotopages.com/

Quote:
yatie** sama la kita..sy paling suka rainbow flavour
MaDiHa** terima kasih k-MaDiHa..meriah FP sy..aiskrim yg sy beli kat gerai pasar malam tu besar & aiskrim-nya byk..puas hati sgt
Ouled Kenitra** suko mmg suko..i'ALlah lopeh nie buleh la buek Gulai Masak Lomak Cili Api Ikan dan Kulit Ghambai lak (idea yong@ibu chempaka)
Sri Inai** kedai mamak d sek14 PJ & Pantai Dalam KL xde lak jual aiskrim goreng nih..
zai Kulim** kena la rasa lps nih..sodaap..
ida_isk** aiseh..k-ida boleh la buat sendiri..sy ni boleh gak, boleh beli..hehe..
tok janggut** timo kasih tok..kono bagi Apam Pisang Daun Ghambai nampak'eh nih..
yong** Gulai Masak Lomak Cili Api Ikan & Kulit Ghambai..sodap tuh..re: i'ALlah nk yo join samo..apo2 info, yong tlg emel ek; srsfeqah@yahoo.com atau ym id; srs feqah..tq tq..excited nih..hehe
Nur** lamo dh x mkn gulai kulit ghambai nih..nmpk'eh lopeh ni kono la poie ghayau buah ghambai lak..eh, macam tau2 yo sy te-sonyom maso tido..haha..instinct gek'eh..
Ana** a'ah k-Ana..sy seronok tgk mak seronok..resipi ni dh lama; mak sy dpt tahun 70-an, tp mak dh modify ckit
sakura** dh tgk ni boleh la rasa lak..
isa** thanx..nnt check out
Kak Leen** sama la kita Kak Leen..seronok dpt dedication drpd tok janggut..Kak Leen dh reply ek..
jeff** dh biasa dgr kena try tuh..
omaQ** slm taaruf
Mr. Bye** nk anugerah ko..buleh yo; kungsi2 apo lah salah'eh..
Nur** losung pipit'eh yg maha tu..
Mamasya** senyum tu sedekah ye mamasya..
Abah Along** so skrg abah dh pernah try lom aiskrim goreng nih..
luxury batik** ok
Sabrina** aiskrim tu x cair dlm minyak sbb goreng kejap je..
Daalia** tu yg seronok tuh..
Ana** thanx k-Ana 4 d'info..i'ALlah akan ada entry-nya..tq tq
Ouled Kenitra** kendughi memang ponek..laie2 kalau buek kojo..kalau x buek kojo kaghang, lain la pulak cito'eh..
kamalina** kalau la boleh buat aiskrim goreng ni sendiri..alangkah best-nya..
masriyah** ye; mmg sedap sekali..
Mr. Bye** sok jgn te-lupo koba'an yeh..nk mula be-latih nih..nk kigho bulu mato dulu..
idida** dh ghaso lom aiskrim goreng'eh..kok bolom datang la kek pantai dalam nia ha..bwk pica mo..
sabiah** RM3 mahal tuh..
MamaFami** mama mmg byk boto koleksi resipi'eh..nk yo panggil chef..
Lee Lin** elok la kombang kompih..kang kombang x kompih2 laie susah..
Ouled Kenitra** org berbudi kita berbahasa ye..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net