srsfeqah.fotopages.com

By: srs feqah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 20-Feb-2008 02:20 Email | Share | Bookmark
KOTA BHARU & dedications

Baru-baru ini; 31/1/8-5/2/8, dalam melengkapkan misi 'study d'study', saya ‘perlu’ berkunjung ke Kota Bharu, Kelantan; untuk bertemu mentor; Ramlah di HUSM Kubang Kerian..
Saya memilih perjalanan pada waktu siang hari atas faktor2 keselamatan..

Hari 1
9.20am bergerak dari Kerinchi (LRT+komuter)
10.00am tiba di Hentian Putra
10.30am bergerak dari KL-KB; bas Transnasional 2 tingkat; top flr; dpn sekali
6.50pm tiba di Stesen Bas KB
Rohima jemput; thanx Ima
Rohima; x-UMmate, skrg RO di HUSM, dh kahwin; 3 anak; Fatin Syahirah, Fatin Syakirah & Alyssa Safiah
2 hari 3 malam stay di rumah Ima di Binjai, KB


Hari 2
Ima sekeluarga sudi meluangkan masa membawa saya ke Kuala Krai untuk menjenguk x-UMmate+x-housemate; Tuan Fadzilah yang baru 4 minggu melahirkan Nik Asma’ binti Mohd Kaziman

Dalam perjalanan, kami sempat berhenti (boleh ek) untuk melihat kemalangan maut; kereta potong terputus 2; pemandu maut


Hari 3
Kami sekeluarga berehat-rehat di rumah sebab hujan sepanjang hari
Sepanjang di rumah Ima, saya sempat dijamu Sup Belut (1stime makan) & dapat tau cara2 buat jemput2 guna yis; sodaaapp..rasa mcm mkn roti goreng..
Selain itu, Ima turut ‘menghadiahi’ saya 2 beg baju bundles..thanx Ima..


Hari 4
Barulah saya dapat menjejakkan kaki ke HUSM; berjumpa Ramlah
Ramlah; x-UMmate; skrg RA di HUSM
2 hari 2 malam stay di dorm Ramlah; thanx Lah..
Sepanjang masa tersebut, saya telah memaksimumkan masa untuk 'study d'study'..


Hari 5
Bersama-sama Rohima, Ramlah & dormmate Ramlah; Efa
ke KB; MPKB & Pasar CT Khadijah
petang tu sempat ke pasar malam KB



Hari 6
7.45am Ima hantar ke KB
9.00am bergerak dari KB-KL
5.00pm tiba di Hentian Putra KL
Erliz jemput; thanx Liz
Erliz; x-schoolmate; skrg engineer TM
Sempat berjalan2 jap; kitorang memang ‘kaki jalan’ (penat x penat, jalan tetap jalan..)
6.00pm The Mall
7.15pm Midvalley Megamall
Finally tiba di Kerinchi 10.30pm
Home Sweet Home


A very special thank you to all of the person that kindly involved in my mission to KB, esp Ima & family, Ramlah, Efa, k-Ilah & family, and Erliz..wishing to go back to KB again, but surely after finish d’study..walla..

DEDICATION for k-MaDiHa & tok janggut
Seperti yg dimaklumkan sebelum ini, saya telah mendapat ‘dedication’ drpd k-MaDiHa dan tok janggut..maka, kali ini saya nk membalas dendam..ooppss, nk membuat balasan..tp sory ye k-MaDiHa & tok..very d’sempoi 1..walaupun mungkin ada yg akan cakap, asyik2 gambar terminal 1 nih (utk tok janggut)..tp ape nak buat, my Mak cakap kalau nk bg sesuatu kpd orang, kita kena bagi sesuatu yg kita suka; spt saranan Rasululullah SAW..tq tq

untuk k-MaDiHa



untuk tok janggut

Aiseh..FP very the problem..

Quote:
tok janggut** update sekadar yg te-mampu yo tok..
Ana** memule x berani nk mkn sup belut..tp kwn; Ima b'ia2 gak soh mkn..x sampai hati lak..ok la..
arm** seram vs lapar..akan ku-update selagi te-dayo..tq tq
jeff** mknn2 'di' Kelantan mmg unik2..rasa-nya lebih pure b'banding mknn2 Kelantan yg 'dijual' 'di' KL..
zilzal** nk ajak mkn x buleh dah..tu taun lopeh punyo..
Sabrina** nasib baik g window shopping je..huhu..
ida_isk** kitorang aritu lalu je kat pasar ct khadijah..x smpt nk 'feeling' suasana-nya..
Nur** yg x tahan'eh siap beghonti+snap gambar xcdn tuh..bilo laie k-MaDiHa nk dapek mknn..free tu..
MaDiHa** tu je yg te-mampu..bunga tu dr Cameron ke..hehe..tq tq
tariqzaidanirah** sy pon 1stime tgk mesin ABC camtu..tu yg ambek gmbr..
sabiah** kulit belut licin..ade la ckit2 mcm ikan keli kot..tp tulangnya 1 je..
yatie** resipi jemput2 tu sy kena 'review' blk dgn 'sifu'..cemane yek..
tok janggut** setakat tu yo yg te-mampu tok..
Misliha** oo..x penah lak tau 'rahsia' belut ni..tp belut x lari..
Abah Along** kaki ayam goreng je yg smpt jumpe..
kak jie jie** dh dkt la ye aritu..kreatif le k-jie jie cipta resipi baru..
MamaFaMi** mmg kono poie ni Mama..ado misi ponting..dok ateh x ghaso be-goyang pon..best yo..maso balik tu nek bas biaso..buleh lak nk poning, tp sibbaik x poning..hehe..
Mr.Bye** tingkat ateh dgn bawah samo yo ghogo'eh..tp best laie dok ateh..
Lee Lin** ngeri..lps diorang keluarkn mangsa baru berani g tgk dekat2..
zilzal** oo..
umi-kal** alhamduliLLah rezeki..dh dpt rasa sup belut..
WanZee** oo..k-WanZee org KB ek..
KakLeen** window shopping jek..huhu..
++FarEast++** yg ni 2nd time g KB..1stime g 5 tahun lps..hehe..
yong** hui..bz boto bunyi'eh tuh..nant konpom'an dogheh2 yo b'day chem..nk buek 'special appearance' of..A*** P***** D*** R*****..walla..tq tq




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net