srsfeqah.fotopages.com

By: srs feqah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 10-Jun-2008 06:10 Email | Share | Bookmark
INTERNATIONAL FOOD FAIR & CONFERENCE ON BIODIVERSITY

Assalamualaikum & selamat sejahtera

TIME AND TIDY WAIT FOR NO MAN
MASA ITU EMAS
"Demi masa. Sesunguhnya manusia itu dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka yang berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan kesabaran"-surah Al’Asr ayat 1-3

Tidak perlu diperjelaskan lagi. Masa itu sangat berharga, masa yang sudah berlalu tidak
mungkin akan datang lagi. Justeru gunakanlah masa dengan sebaik-baiknya.

Tiada eksperimen..
Tiada resipi..
Tiada eksperimen kerana tiada resipi..
Tetapi ‘masih ada’ isu makanan..
Walaupun harga petrol naik, harga barang naik..Makan tetap makan..
Kalau 'free' jom baca artikel ni; BICARA MINYAK..Fikir-fikirkan..

INTERNATIONAL FOOD FAIR & CULTURAL EXHIBITION 2008
Tarikh: 3-4 Jun 2008
Tempat: Kompleks Perdanasiswa UM

Peserta terdiri di kalangan pelajar antarabangsa yang menuntut di UM.



International Food Fair
Arab Saudi, Bangladesh, China, Indonesia, Iraq, Pakistan, Somalia, Sudan, Thailand, Yemen



Kebanyakan makanan yang dihidangkan adalah nasi dan lauk pauk yang berempah, juga kuih muih bergoreng..
Tak ‘sampai hati’ nak beli, cuma ‘jamah’ makanan yang diberikan percuma; biskut dari gerai Sudan (tak sempat nak ambek gambar, sebab terus ‘ngap’) & jugak Nescafe..hehe..

Cultural Exhibition
Arab Saudi, Bangladesh, China, Indonesia, Iran, Jordan, Nigeria, Somalia, Sudan, Uzbekistan, Yemen



CONFERENCE ON BIODIVERSITY & NATIONAL DEVELOPMENT
Tarikh: 28-30 Mei 2008
Tempat: Hotel Legend Kuala Lumpur
Aktiviti: Pembentangan 2 ‘plenaries papers’ dan 21 ‘speakers’ papers’, pameran 50 ‘posters’ serta perbincangan berkaitan isu-isu hangat berkaitan biodiversiti atau dikenali sebagai Bio-D, di Malaysia
Info: Malaysia merupakan negara ke-12 yang mempunyai kepelbagaian biodiversiti di dunia, merangkumi 150 000 jenis tumbuhan berbunga, 1 500 jenis haiwan vertebrata dan 15 000 jenis haiwan invertebrata. Pelbagai usaha memelihara dan memulihara telah, sedang dan akan dilaksanakan bagi menjamin dan memastikan kekayaan khazanah alam semulajadi di Malaysia akan sentiasa dan terus terpelihara.
Klik: saya, Ramlah, Rohana, k-Naila & kawan baru; Nisa
Makanan: Sodap!!



Kan betul saya cakap..'masih ada' isu makanan..

EURO 2008 1st round result
Group A
Switzerland 0 Czech Republic 1
Portugal 2 Turkey 0
Group B
Austria 0 Croatia 1
Germany 2 Poland 0
Group C
Romania 0 France 0
Netherlands 3 Italy 0
Group D
Spain 4 Russia 1
Greece 0 Sweden 2

Last but not least..sy kono TAG kek k-Azue & sepupu'eh k-FazaRina..Adakah mereka telah berpakat untuk men-TAG saya..huhu..Apapun sy lom sompek nk men-jawab'eh..nanti lu kak yo..ambek maso sikit la yeh..ado 2 TAG, buleh pilih salah 1 atau buek 2-2..
1-all about your favourites...what is your favourite food? favourite drink? favourite fruit? favourite place? favourite sport? favourite magazine/book? favourite pet? other favourites?
2-senaraikan 7 barang kegemaran (bergambar) yang terdapat di dalam rumah dan nyatakan kenapa ianya menjadi kegemaran...
kalau sudi, tolong pilihkan ek..timo kasih daun keladi..

Jom study..

Wassalam


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net