srsfeqah.fotopages.com

By: srs feqah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 22-Aug-2008 08:22 Email | Share | Bookmark
DAGING SINGGANG, PAK CHOI GORENG & BUDU

Assalamualaikum & selamat sejahtera

YANG DIKEJAR TAK DAPAT, YANG DIKENDONG BERCICIRAN
Peribahasa ini dikaitkan dengan orang yang ‘agak tamak’. Sudah ada sesuatu dalam genggaman, masih mahu mendapatkan sesuatu lagi. Namun sekiranya difikirkan balik tidak salah kalau kita mahu berusaha untuk memperolehi sesuatu walaupun kita telah mempunyai sesuatu, kerana sesuatu yang kita ada tidak semestinya kekal selamanya. Tetapi harus diingat, JANGAN BERSIKAP TAMAK..

DAGING SINGGANG-PAK CHOI GORENG-BUDU

Dah lama saya masak lauk ni..



DAGING SINGGANG Saya hanya pernah+tau masak+makan ikan singgang. Saya belum pernah masak+makan lain-lain singgang, tapi saya teringin sangat nak makan Daging Singgang. Saya masak lauk ni untuk menu iftar (berbuka puasa) bulan Rejab. Resipi saya mix+match je..Alih-alih takde rasa macam Daging Singgang (padahal belum pernah makan Daging Singgang) pun..Cuma rasa macam sup daging ber-jintan..huhu..Saya tak guna lada kering (sebab takde), ganti dengan lada api je..

PAK CHOI GORENG Dah beberapa kali saya masak Pak Choi Goreng, tapi semuanya ‘main taram’; ikut bahan-bahan yang ada, janji sodap..Yang ini saya letak ikan bilis & sos tiram..

BUDU Budu ‘wajib’ ada kat umah saya. Jarang makan dengan ulam, kalau ada pun timun/terung bakar/salad je. Selalunya makan dengan telur goreng/ayam goreng/ikan goreng. Sekali sekala letak budu sebagai perencah Nasi Goreng, takpun makan je dengan mangga muda..Owh, family saya suka budu cap ketereh Azimos. Terbaru saya dapat budu yang very the power 1, daripada student, cap kampung..Kalau tak cukup asam limau, memang tak boleh telan la budu nih..Huish..


HAPPY BIRTHDAY
17 Ogos : k-Fazzarinna (kwn se-JOHOL+kwn FP), Siti Khadijah (kwn sek ren)
18 Ogos : PIDAH adikku & k-kamalina@k-aimi (kawan FP)
20 Ogos : k-rinzura (kwn FP)
22 Ogos : aishah@ummiaqil (kawan FP)
May Allah bless all of u..

HAPPY BIRTHDAY & HAPPY ANNIVERSARY OGOS
Quote:
HAPPY BIRTHDAY OGOS
1 Ogos : En Hasri; suami k-rinna (kwn JOHOL-FP), Husni (kwn sek men)
2 Ogos : k-Lieya Latif (kwn FP)
3 Ogos : k-Ina (kwn UM) & Mr Bye (kwn FP)
5 Ogos : Papa Mia-Mija; suami k-Lieya Latif (kwn FP)
6 Ogos : FEQAH, Huda Yusof & Ramesh (kwn sek ren), Awal Ashari (selebriti??)
7 Ogos : Zahirul; anak nhalilah (kawan FP)
8 Ogos : k-norae (senior sek men)
9 Ogos : k-aida (senior sek men)
10 Ogos : k-Ilah (x-housemate), Nannoor (kwn sek men) & Maisya; anak k-masriyah (kawan FP)
11 Ogos : Diana Jamil (kwn sek ren)
12 Ogos : Hidayah (housemate)
15 Ogos : Amoi Azni (kwn sek ren)
17 Ogos : k-Fazzarinna (kwn se-JOHOL+kwn FP), Siti Khadijah (kwn sek ren)
18 Ogos : PIDAH adikku & k-kamalina@k-aimi (kawan FP)
20 Ogos : k-rinzura (kwn FP)
22 Ogos : aishah@ummiaqil (kawan FP)
23 Ogos : Dini; anak k-MaDiHa ( kawan FP)
26 Ogos : Wan Induk Amah (nenek saudara)
27 Ogos : k-Dilla (kakak ipar)
28 Ogos : ABAH, Q (kwn UM)
29 Ogos : ciklinn (kwn FP) & k-masriyah (kawan FP)
30 Ogos : Matsumoto Jun ARASHI (artis Jepun; ??)
31 Ogos : Husna (kwn sek men), k-Eta (x-housemate) anak k-Tun boxhousestudio; E-one?? (kwn FP)

HAPPY ANNIVERSARY
8 Ogos : k-Lee Lin
19 Ogos : idida-syakirzainol
25 Ogos : k-zai


Minggu ni UM cuti semester..'Internet dalam kampus' pun cuti sekali la pulak..huhu..
Insya ALlah saya akan kembali..

STUDY (ke arah KONVO 2009!!)

Wassalam


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net