srsfeqah.fotopages.com

By: srs feqah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 22-Dec-2008 12:22 Email | Share | Bookmark
JUMPA k-INA + KAWAN3 & PANCAKES @ LEMPENG

Assalamualaikum & selamat sejahtera..

REZEKI JANGAN DITOLAK MUSUH JANGAN DICARI
Segala kurniaan Allah itu rezeki. Kita kena bersyukur dengan segala rezeki & kurniaan Allah. Rezeki jangan dibaziri, musuh pula jangan dicari. Buat apa cari musuh, dapat susah. Lebih baik cari kawan, dapat juga faedah..

BERTEMU KAWAN4

Walaupun kerja bertimbun, saya masih berkesempatan + mencuri & meluangkan masa bersama kawan-kawan..Tak sampai hati nak tolak..

JUMAAT 191208

8.30am-9.45 am : ‘brunch’ dengan Akmal di UM
10.00am-11.00 am : minum pagi dengan Erliz di PJ
11.00am-1.00pm : berurusan di lab
2.00pm-3.00pm : window shopping dengan Q & kawan; Sri (Masjid Jamek-Sogo-Pertama Complex-Maju Junction-Central Market)
3.30-6.30pm : otw KL-Kuala Pilah N9
6.30-6.45 : jumpa k-Fazarina di bustand Kuala Pilah
7.15pm : sampai Johol

SABTU 201208

7.30am-12.30pm : buat kek batik, iron baju, tengok astro saluran 106..
1.00-2.00pm : pergi kenduri kahwin di Kuala Pilah dengan Mak, Abah & Ateh
2.15-3.00pm : lawat Mak Cik Rosnah @ mak k-ina di Hospital Kuala Pilah
3.00-4.00pm : posing di taman & makan cendol di bustand Kuala Pilah
4.00-7.00pm : otw Kuala Pilah-KL

AHAD 211208

7.30am-3.30pm: trekking & hiking di Air Terjun Lepok Hulu Langat dgn Erliz..gambar, tungguuuuu..

KESIMPULAN : ponekkk..

JUMPA KAK INA DI KUALA PILAH N9

Alhamdulillah..Setelah beberapa kali merancang & bertangguh, hasrat bertemu Presiden TKB (Team Ketupat Bawang) ie k-ina tertunai jua. K-ina @ Fazarina merupakan senior sekolah rendah saya + x-classmate Abangku Ajib serta pernah menjadi cikgu komputer saya selepas saya tamat SPM. 10 tahun tak jumpo..Sekali jumpo sampai 2 hari berturut-turut tu..Terima kasih kepada k-ina & anak2 kerana sudi meluangkan masa + sanggup menunggu saya sehingga 1 jam di bustand Kuala Pilah..Maklum la Jumaat tu jadual 'pack' Terima kasih juga untuk cenderhati; bantal peluk Mr Bean; 1stime dapek..Dan terima kasih juga kerana sudi belanja cendol & hantar saya ke bustand Kuala Pilah (Sabtu)..tq tq

1st day jumpo kek bustand Pilah


Melawat mak k-ina; Mak Cik Rosnah di Hospital Pilah dengan Mak & Ateh


2nd day jumpo..dari hospital, posing di taman pulak..sompek laie tu..


Makan cendol di bustand Pilah..k-ina belanjo..timo kasih kak


Untuk gambar-gambar lain sila klik SINI

PANCAKE
Pancake @ lempeng..Pancake bunyi macam 'glamer' lagi moden..Dah lama buat pancakes nih..Kalau ter-lupa beli roti untuk breakfast, tapi tetiba te-rajin, maka saya buat pancake..Pancake ni banyak versi. Ini pun saya dah mix+match pelbagai resipi. Pancake ni boleh dimakan begitu sahaja, ataupun letak coklat cair/madu/kaya/susu pekat..

pancake @ lempeng..


Quote:
PANCAKE @ LEMPENG

Bahan2
1 cawan tepung gandum
1 sudu besar gula
1 sudu kecil baking powder
secubit garam
1 cawan susu segar
1 biji telur
3 sudu besar mentega cair/minyak

Cara2
1-Gaul tepung, gula, baking powder & garam
2-Campurkan susu, telur & minyak. Gaul sebati
3-Masak atas pan


STUDY vs STUDY!!

Wassalam


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net