srsfeqah.fotopages.com

By: srs feqah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 20-May-2009 05:20 Email | Share | Bookmark
EARTH HOUR 2009

Assalamualaikum & selamat sejahtera..

TUAI PADI ANTARA MASAK
ESOK JANGAN LAYU-LAYUAN
INTAI KAMI ANTARA NAMPAK
ESOK JANGAN RINDU-RINDUAN

Pantun Melayu yang sangat popular ketika 'acara berpisah', terutama pada penghujung sesuatu acara atau program. Maksud-nya lebih kurang begini: 'Sementara ada depan mata ni, tengok puas-puas, nanti dah duduk jauh-jauh tak payah nak rindu-rindu'.
Tapi, dah duduk jauh beribu batu baru boleh rindu, kan? Kalau ada kat depan mata, setiap hari pun boleh jumpa. Macamane nak rindu?

UPDATE? TIADA?
Dah sampai masa untuk update, tapi korek punya korek jangankan gambar, cerita menarik pun takdo..Apo nak buek..huhu Layaaannn...

EARTH HOUR
Kempen 'Earth Hour' mula diperkenalkan pada tahun 2007 oleh World Wide Fund for Nature (WWF) dalam usaha mengajak penduduk bumi menangani isu Pemanasan Global (Global Warming). Kempen ini telah berlangsung pada 28 Mac 2009, 8.30-9.30 malam. Semua rakyat Malaysia 'diajak' memadamkan lampu dalam tempoh 1 jam tersebut.

Saya & kawan2 tidak ketinggalan menyahut cabaran Earth Hour!!



Iklan Sinar.FM:
"Kita bukan mewarisi bumi daripada orang tua kita, tetapi kita meminjam bumi daripada anak-anak kita"

HAPPY BIRTHDAY ABANG AJIB!! (19 MEI)


Happy Birthday 2 u..
Happy Birthday 2 u..
Happy Birthday 2 Abang Ajib..
Happy Birthday 2 u..

May ALLah bless u..
May all your wishes come true..

SELAMAT HARI GURU (16 Mei)

Selamat Hari Guru kepada semua guru di Malaysia..
Terima kasih cikgu!!



Sambung STUDY!!

Wassalam


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net